Zahvaljujemo što ste odabrali magnetski stimulator Pantaya. Magnetski stimulator Pantaya jedinstveno je i vrlo učinkovito wellness pomagalo za Vašeg četveronožnog prijatelja koje će mu pomoći da postigne bolje zdravlje.

Pažljivo pročitajte upute i koristite uređaj kako je opisano.

Kada govorimo o PEMF-stimulaciji (stimulaciji pulsirajućim elektromagnetskim valovima), prvenstveno mislimo na pulsirajuće magnetsko polje vrlo niskih frekvencija, do najviše 50 Hz. Oboljeli se dio tijela Vaše životinje postavlja u magnetsko polje tako da magnetske struje prolaze kroz tkivo. To uzrokuje mikromasažu stanica i tkiva, čime se poboljšava iskorištavanje kisika u stanicama. To rezultira brzim promjenama iona na površini pojedinih stanica i time brzom ionizacijom pojedinih tkiva.

Magnetski stimulator Pantaya pohranjuje se u ambalaži koja uređaj štiti od oštećenja. Kada uređaj nije u uporabi, preporučuje se njegovo spremanje kako bi se izbjegao rizik od ozljeda. Komplet magnetskih stimulatora Pantaya uključuje uređaj kojim provodite PEMF-stimulaciju i elektroakupunkturu, sondu za pronalaženje akupunkturnih točaka, (već umetnutu) bateriju i upute za uporabu.

Važne informacije o PEMF-stimulaciji

Tko može koristiti magnetski stimulator PEMF?

Svi psi i mačke koji imaju bilo kakvih zdravstvenih problema i boli, a Vi im želite pomoći da ojačaju svoje zdravlje ili ubrzaju oporavak.

Tko NE SMIJE koristiti stimulator PEMF?

Stimulator PEMF kontraindiciran je za pse i mačke s elektrostimulatorom srca, teškim zatajenjem srca ili gravidnim životinjama.


PEMF-stimulacija je bezbolna i neinvazivna metoda, jačina stimulacije mora biti prilagođena stanju životinje. Preporučuje se započeti tretmane na nižim frekvencijama (Hz), a zatim postupno povećavati do najvišeg preporučenog intenziteta.

Nuspojave nisu poznate. Osim PEMF-stimulacije, važna je i uravnotežena prehrana i primjereno kretanje četveronožnog prijatelja.

Uporaba stimulatora Pantaya

PANTAYA MAGNETNI STIMULATOR pemf

Magnetski stimulator Pantaya pohranjuje se u ambalaži koja pruža zaštitu uređaju. Ambalaža, upute za uporabu i svi dodatni materijali izrađeni su od recikliranog materijala i tiskani u tiskari koju odlikuju ekološki standardi ISO 14001 i EMAS, kojima se zalažu za unaprjeđenje kvalitete i smanjenje utjecaja na okoliš.

Magnetski stimulator Pantaya emitira pulsirajuće elektromagnetske valove s cijele površine uređaja (sa svih površina), stoga nije važno kako je okrenut. Magnetski stimulator Pantaya dizajniran je za uporabu na cijelom tijelu životinja, kod većih životinja premješta se s jednog mjesta na drugo, kod malih životinja djeluje na cijelo tijelo odjednom. Radni je domet magnetskog stimulatora PEMF 30 cm. Magnetski stimulator Pantaya napaja se baterijskim uloškom (9V).

Vrijeme uporabe

Stimulacija magnetskim stimulatorom Pantaya preporučuje se 2 – 3 puta dnevno 10 – 20 minuta. Za veće kronične tegobe preporučuje se provedba stimulacije i 6 – 8 tjedana.

Uključivanje aparature

1) Odaberite područje indikacije. (Vrsta problema)
2) Uključite krajnju desnu tipku na napajanju (Hz) napisanu pored tegobe za koju želite tretman. (Područje indikacije).

Pomicanjem krajnje desne tipke na aparatu na željenu frekvenciju (5 – 24 Hz) aparatura je već uključena. Krajnje desno svjetlo počinje treperiti. Brzina treperenja crvenog signalnog svjetla ovisi o intenzitetu vala (Hz) koji je postavljen. Nemojte POMICATI LIJEVI (gumb okrenut prema van) i SREDNJI GUMB. Po završetku stimulacije okrenite krajnji desni gumb na 0 i uređaj je isključen. Krajnje desno svjetlo na uređaju se gasi.

Održavanje stimulatora

Čuvajte uređaj na suhom mjestu. Mora se obrisati suhom krpom. Uređaj nije vodootporan i nije otporan na udarce. Uređaj radi na bateriji od 9 V. Kako biste zamijenili bateriju, uklonite poklopac na stražnjoj strani uređaja, izvadite bateriju iz uređaja, izvadite je iz kabela i pričvrstite novu bateriju. Ponovno umetnite bateriju u uređaj i zatvorite poklopac. Uređaj se mora koristiti pod vašim nadzorom kada se koristi na životinjama. Nemojte ostavljati životinju samu tijekom PEMF-stimulacije kako biste izbjegli oštećenje stimulatora.

Područja indikacije za uporabu uređaja

artitis……………………………………………………………………………10 Hz
artroza………………………………………………………………….10 – 20Hz
suzbijanje boli……………………………………………………10 – 15 Hz
upale…………………………………………………………………….5 – 10 Hz
brža regeneracija nakon ozljeda………………………10 – 15 Hz
otekline……………………………………………………………………….10 Hz
displazija kuka………………………………………………………5 – 10 Hz
smirenje (stres, anksioznost, agresivnost)………………….5 Hz
inkontinencija……………………………………………………………….10 Hz

bubrežne tegobe……………………………………………….10 Hz
oporavak od moždanog udara…………………………5 – 10 Hz
kila…………………………………………………………………….5 – 10 Hz
stegnuti živac……………………………………………………5 – 10 Hz
stenoza kralježnice…………………………………………….5 – 10 Hz
epilepsija……………………………………………………………….5 Hz
kalcinacija…………………………………………………………….5 – 10 Hz
alergije…………………………………………………………………10 Hz
tumori…………………………………………………………………..10 Hz

PEMF-stimulacija za ljude

Pažljivo pročitajte upute i koristite uređaj kako je opisano.

Kada govorimo o PEMF-stimulaciji, ona se prvenstveno odnosi na pulsirajuće magnetsko polje vrlo niskih frekvencija, do najviše 50 Hz. Oboljeli se dio tijela postavlja u magnetsko polje tako da magnetske struje prolaze kroz tkivo. To uzrokuje mikromasažu tkiva ili stanica, čime se poboljšava iskorištavanje kisika. To rezultira brzim promjenama iona na površini pojedinih stanica i time brzom ionizacijom pojedinih tkiva. Težinu bolesti u svakom slučaju mora procijeniti liječnik. Uređaj nije prikladan za osobe s elektrostimulatorom srca, epileptičare, trudnice; za primjenu na mjestu venske tromboze, čak ni kod osoba s automatskim srčanim zaliscima i teškim zatajenjem srca. Preporučuje se popiti čašu vode prije početka uporabe.

Vrijeme uporabe

Uređaj radi u području od oko 30 cm i mora ležati u blizini zahvaćenog dijela tijela. Koristite 2 – 3 puta dnevno 10 do 30 minuta, ovisno o problemu. Nuspojave nisu poznate.

Djeca

Uporaba od 2. godine, stimulacija se provodi 10 – 20 minuta, najviše na 10 Hz.

Uporaba

1) Odaberite područje indikacije (vrsta problema)
2) Odredite frekvenciju napisanu na desnoj strani
3) Na krajnjoj desnoj tipki stimulatora postavite istu frekvenciju

Područje indikacije za uporabu uređaja (vrsta problema)

Glava

glavobolja, uključujući migrenu: 10 – 15
upala facijalnog živca: 10 – 15
začepljen nos, upaljeni sinusi: 10 – 15
grlobolja: 10
zubobolja: 10
uho: 10
vrtoglavica: 10 – 15

Grudni koš i kralježnica

bol u vratu i grudnom dijelu kralježnice: 10 – 24
upala interkostalnih mišića: 10
križ, lumbago, išijas: 10 – 24
kila: 10 – 24
skolioza: 20 – 24
osteoporoza: 24

Pluća

astma i spastični bronhitis: 10 – 15
kašalj: 10

Bolesti zglobova

bol u kuku, koljenu i gležnju: 15 – 24
rame: 15 – 24
teniski lakat: 10
artroza: 24
reumatske bolesti zglobova i mišića: 10 – 15
artritis: 10 – 15
brže zacjeljivanje prijeloma kostiju: 15
sportske ozljede: 15
multipla skleroza: 15
karpalni tunel, kalcinacija: 10 – 20

Kardiovaskularni sustav

poremećaji arterijske i venske cirkulacije: 10
poremećaji limfnog protoka: 10
oticanje različitih uzroka: 10
cirkulacija nogu: 24

Trbuh

bol u trbuhu: 10
prostata: 5 – 10
otpuštanje mokraćnog mjehura: 5 – 10
klimakterijske tegobe: 10
bolna menstruacija: 10

Živčani sustav (uređaj se postavlja na grudi)

upala živaca: 10
depresija: 5 – 10
preosjetljivost na vremenske uvjete: 10 – 15
nesanica: 5
stres: 5
fobije: 5
strah od ispita i javnih nastupa: 5

Ostalo

kožne alergije: 10
dekubitus: 10
ulkusi tibije: 10
zacjeljivanje rana: 10

Elektro akupunktura Pantaya

Akupunktura je tehnika koja se danas sve više koristi u suvremenom načinu života. Ovom tehnikom možemo pomoći kod gotovo svih vrsta tegoba i raznih bolova u svim dijelovima tijela.

Pantaya elektro akupunktura temelji se na određivanju i stimulaciji akupunkturnih točaka samim uređajem. Najučinkovitija je kombinacija medicinskog liječenja i elektro akupunkture Pantaya.

Prezentacija uređaja

Ovo je suvremeni uređaj za točno određivanje akupunkturnih točaka (aku-točaka). Stimulacijom tih točaka svatko može sam unaprijediti svoje stanje.

Uporaba elektro akupunkture

Uključite prekidač na uređaju (pretraživanje).

U jednoj ruci držite uređaj dodirivanjem pločice prstima; u drugoj ruci elektrodu kojom ravnomjerno pritišćemo kožu kako bismo pronašli određenu točku za određeni problem. Kad se pronađe točka, zasvijetli svjetlo.

Treba voditi računa o pravilnom podešavanju potenciometra (okretnog gumba). Za većinu točaka mora biti postavljen u sredini između min. i maks. Kada imamo temperaturu ili vlažnu kožu, moramo postaviti gumb na minimum (inače je svjetlo upaljeno svugdje na koži). Ako točka nije pronađena (u slučaju vrlo suhe kože), podesite gumb na najvišu vrijednost. Kada imate vrlo mokru kožu, obrišite je prije stimulacije.

Kada pronađete akustičnu točku, prebacite se na stimulaciju (stimul.).

Stimulacija aku–točke elektro akupunkturom

Za svaki problem stimulirajte što više točaka koje su navedene u popisu problema. Kada pronađete točku i svjetlo zasvijetli, prebacite uređaj na stimulaciju i stimulirajte svaku točku oko 30 s. Nakon završetka postupka na jednoj strani tijela, ponovite ga na istom mjestu na suprotnoj strani tijela. Naravno, to nećemo učiniti kada stimuliramo točku na vrhu nosa, gdje postoji samo ta točka koja nema svoj par na suprotnoj strani tijela.

Prostorija u kojoj se provodi elektro akupunktura mora biti adekvatno zagrijana kako se izloženi otkriveni dijelovi tijela ne bi skupljali zbog hladnoće.

Elektro akupunktura ne smije se provoditi u sljedećim slučajevima:

 • odmah nakon obroka
 • na akutno zahvaćenom zglobu zbog reumatske bolesti
 • na otvorenoj rani.

Često uspjeh nije zadovoljavajući jer nismo dovoljno uporni!

U slučaju akutnih tegoba elektro akupunkturu je potrebno izvoditi 5 uzastopnih dana, a točke se stimuliraju dva puta dnevno.

Za kronične tegobe terapija se može provoditi više od 10 dana, kao i dva puta dnevno.

Prva elektro akupunktura izvodi se ujutro (kada ustanemo).

Druga prije večere ili prije spavanja. Preporučujemo da se nakon elektro akupunkture opustite ispruženi na kauču ili krevetu.

Popis tegoba i odgovarajućih aku-točaka

Alergija: 7, 20, 57
Alkoholiziranost: 74
Astma: 7, 10, 13, 25, 43, 50, 59, 63, 65
Bronhitis: 7, 31, 35, 37, 55, 64
Bioenergetski centri – centri naše vitalne energije: 4, 19, 23, 24, 34, 69
Bol:

 • lakat: 7, 9, 31
 • podlaktica: 6, 8, 9, 13, 54
 • donji dio leđa: 3, 40, 50, 57
 • leđa: 28, 34, 43
 • rame: 26, 30, 34
 • gornji dio leđa: 21, 61
 • grudni koš, rebra, ramena i ruke: 43
 • bedra: 1, 51
 • između rebara: 29
 • križ: 41
 • maternica, spolni ud (vidi spolne organe): 49
 • noga: 1, 3, 5, 44

Povraćanje: 4, 5, 6, 11, 13, 18, 23, 31, 40, 43, 55, 59, 63
Ulkus: 5, 26, 63

 • želudac i dvanaesnik: 5, 63
 • crijeva, želudac, dvanaesnik: 64

Proljev: 6, 11, 31
Gripa i grlobolja: 2, 9, 18, 50, 59, 68, 71, 73
Glavobolja: 2, 3, 6, 8, 9, 28, 41, 45, 48, 49, 50 (tjeme), 53, 59, 65 (psihička napetost), 68
Mršavljenje: 5, 26, 32, 60; 2 prsta iznad i ispod pupka, sredina gornje usne (odmah iznad usne)
Uklanjanje celulita: 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84
Išijas: 1, 3, 5, 14, 39, 57, 61
Iscrpljenost: 16, 28, 36, 41, 69
Jetra: 12, 26, 47, 66

Bijes: 59
Kontrola pušenja: 5, 6, 7, 23, 69
Kontrola žeđi:
13, 31, 55
Kontrola spavanja: 10, 11, 45, 49, 50, 69
Kontrola straha: 2, 10, 11, 26, 42, 44, 59, 69, 72
Krvni tlak:

 • nizak: 11
 • visok: 2, 4, 11, 29, 61, 66, 67

Koljena: 1, 39, 44
Krvarenje iz nosa: 1, 9, 18, 24, 42, 52, 56, 59, 60, 68
Kašalj: 2, 6, 7, 18 (suhi), 31, 37, 43, 45, 59, 69
Bubreg: 15, 50
Lumbago: 1, 3, 5, 7, 9, 14, 28, 40, 50, 57
Migrena: 9, 13, 47
Snaga volje: 4, 19, 23, 24, 34, 44, 46, 69
Nesanica: 4, 6, 13, 26, 29, 41, 45, 62, 69
Lice: 2, 3, 9, 28
Opekline: 3, 20, 53
Oko: 12, 47

 • konjunktivitis (upala konjunktive): 9, 13, 5

Ozebline (vidi bioenergetske centre i termoregulaciju organizma): 21, 22
Probava: 33
Prehlada: 2, 9, 18, 50, 59, 68, 71, 73
Psihički problemi: 68

 • povremeni: 11, 23, 56, 72
 • nemir: 10
 • nervoza djeteta: 23 (preporučuje se i lagana masaža djetetovih leđa, s naglaskom na donji dio leđa)
 • nervoza: 26, 32, 42, 44, 60, 69, 72
 • histerija: 10, 25, 50
 • agitacija: 10, 11, 32, 50, 60
 • povremene depresije: 34, 54

Prostata (vidi spolni organi): 4, 5
Putne tegobe: 5, 6, 23, 48, 63
Ruka: 6, 7, 8, 9, 13, 28, 31, 54, 56

 • rame, ruka, šaka: 2, 43
 • ruka i rame: 6, 21
 • rame: 7, 9
 • ruka i šaka: 8, 9, 13, 19 (i nokti), 29

Upala sinusa: 8, 9, 33, 42, 53, 55, 57, 71
Spolni organi:

 • vanjski i unutarnji: 4, 5, 14, 36
 • impotencija: 39, 75, 78
 • bol: 51

Tegobe uzrokovane prekomjernim pijenjem: 3, 5
Trbuh (bol): 1, 5, 6, 27, 49
Termoregulacija organizma: 21, 22, 59
Uho: 2, 9, 32, 45, 73
Usta: 9, 15, 46
Vrtoglavica i pospanost: 3, 6, 28, 34, 46, 48, 50, 55, 56, 59
Pospanost: (vidi kontrola spavanja i centri za bioenergiju)
Nazalna kongestija: 8, 9, 42, 53, 56, 68, 71
Zatvor: 4, 5, 44, 46, 48, 49, 67
Zubobolja:

 • gornja vilica: 33, 52
 • donja vilica: 38
 • prije stomatološkog zahvata (također prije vađenja): 10, 11, 19 (svaka dva sata nakon stomatološke intervencije)
 • tijekom oporavka: 10, 11, 19 (svaka dva sata nakon zahvata), 38

Točne lokacije pojedinih aku-točaka

DIABETES

MENOPAUZA

ZUJANJE U UŠIMA

 • T 1: U sredini pregiba sa stražnje strane koljena (kontraindikacije su proširene vene).
 • T 2: Dva palca iznad zapešća u liniji sa srednjim prstom.
 • T 3: Odmah iza krune vanjskog zgloba noge (u udubljenju).
 • T 4: U liniji s pupkom (jedna širina dlana ispod pupka).
 • T 5: Leži neposredno iza prednje kosti potkoljenice (širina dlana iznad krune unutarnjeg zgloba noge).
 • T 6: Dva palca iznad pregiba unutarnje strane zapešća u liniji sa srednjim prstom.
 • T 7: U pregibu lakta (u ispupčenju) više prema van.
 • T 8: Na palcu pored ruba nokta (vanjska strana palca).
 • T 9: Stisnite kažiprst i palac i vidjet ćete izbočinu.
 • T 10: Na izbočenju unutarnje strane zapešća u liniji s najmanjim prstom.
 • T 11: Na srednjem prstu ruke između nokta i najbližeg zgloba prsta (bliže noktu u smjeru prema palcu).
 • T 12: Na gornjoj strani stopala, dva palca širine iznad mjesta gdje se odvajaju palac i susjedni prst.
 • T 13: Na izbočenju unutarnje strane zapešća (u liniji s palcem).
 • T 14: U razini podlaktice, odmah ispod stražnjeg križnog kralješka.
 • T 15: Između krune unutarnjeg zgloba i vrha pete (na mjestu koje je najosjetljivije na dodir).
 • T 16: Podignite ruku malo iznad visine ramena. Točka se nalazi u udubljenju (jamici) koja je nastala.
 • T 17: U sredini između bradavice i grudne kosti (između drugog i trećeg rebra).
 • T 18: U udubljenju između zadnjeg vratnog i prvog leđnog kralješka.
 • T 19: Peti križni kralježak.
 • T 20: Na visini gdje završavaju lopatice (jedan palac s obje strane kralježnice).
 • T 21: Sredina razmaka između vrha ramena i vrata.
 • T 22: Iza ključne kosti. U udubljenju koje ste dobili kada ste savili ramena prema naprijed i stavili glavu na grudi.
 • T 23: Ispod grudne kosti u liniji s pupkom (najosjetljivije područje hrskavice).
 • T 24: U visini sredine lopatice između četvrtog i petog kralješka na kralježnici.
 • T 25: U liniji od jednog palca ispod visine pupčane linije. Sa svake strane pupka za širinu jednog dlana.
 • T 26: Gornja strana stopala odmah iznad mjesta odvajanja palca i sljedećeg palca.
 • T 27: Jedan dlan i dva palca iznad krune unutarnjeg zgloba duž kosti potkoljenice.
 • T 28: U sredini zglobova prstiju, u udubljenju najmanjeg prsta i sljedećeg prsta.
 • T 29: Na pregibu unutarnje strane zapešća u liniji sa srednjim prstom.
 • T 30: U udubljenju između najmanjeg nožnog prsta i prsta neposredno uz njega. U sredini, gdje se prsti razdvajaju.
 • T 31: U pregibu lakta između ligamenata (gdje je udubljenje najizraženije).
 • T 32: S obje strane kralježnice odmah iznad linije gdje završava lopatica.
 • T 33: Odmah uz nokat, drugog nožnog prsta u smjeru drugih prstiju.
 • T 34: U udubljenju između prvog i drugog kralješka u visini ramena (gornji dio leđa).
 • T 35: Gdje se noga spaja sa stopalom (u liniji s drugim nožnim prstom).
 • T 36: Malo ispod linije prvih stidnih dlačica.
 • T 37: Na pola razmaka između bradavice i grudne kosti (samo za muškarce).
 • T 38: Na kažiprstu ruke pored kuta nokta prema palcu.
 • T 39: S unutarnje strane noge, gdje koljeno završava (u čašici) u liniji s krunom unutarnjeg zgloba.
 • T 40: Na unutarnjem rubu stopala, u sredini između palca i pete.
 • T 41: Na trećem križnom kralješku.
 • T 42: U liniji prvog vratnog kralješka (s obje strane). Na mjestu gdje se kralježnica spaja s lubanjom.
 • T 43: Širina dlana iznad pregiba srednje strane zapešća (u ravnini sa srednjim prstom).
 • T 44: Ispod čašice koljena s vanjske strane noge.
 • T 45: U kutu nokta četvrtog nožnog prsta (u smjeru prema najmanjem nožnom prstu).
 • T 46: Dva dlana i jedan palac iznad krune vanjskog zgloba noge, ali ne u potpunosti u njegovoj liniji. Točka je pomaknuta prema naprijed (nije točno u liniji s vanjskim zglobom noge).
 • T 47: Dva dlana iznad krune vanjskog zgloba noge. Točka je malo pomaknuta prema naprijed (nije točno u liniji s vanjskim zglobom noge).
 • T 48: Gdje se noga spaja sa stopalom, gdje se odvajaju drugi i treći nožni prst.
 • T 49: Uz kut nokta na nožnom palcu u smjeru ostalih nožnih prstiju.
 • T 50: Odmah iza jastučića stopala na koji se oslanjamo dok hodamo.
 • T 51: Na pregibu stražnjeg dijela koljena prema unutra (proširene vene su kontraindicirane).
 • T 52: Na mjestu gdje su drugi i treći nožni prst odvojeni.
 • T 53: Uz kut nokta najmanjeg nožnog prsta, na vanjskoj strani stopala (kronična bol u oku je kontraindikacija).
 • T 54: Uz kut najmanjeg nokta na ruci u smjeru ostalih prstiju.
 • T 55: Dva dlana od vrha ramena prema laktu u sredini između unutarnje i vanjske strane ruke.
 • T 56: Unutarnja strana ručnog zgloba. Iznad pregiba u liniji s najmanjim prstom ruke.
 • T 57: U sredini oka ispod obrva.
 • T 58: Unutarnji kut oka u blizini suznih kanala.
 • T 59: Malo ispod linije ramena, širina palca s obje strane kralježnice.
 • T 60: Između petog i šestog rebra (u liniji sa sredinom lopatice). Širina palca s obje strane kralježnice.
 • T 61: Dva palca na svakoj strani kralježnice (linija lakta ili nešto niže).
 • T 62: Udubljenje ispod ključne kosti gdje se ruka spaja s tijelom.
 • T 63: U sredini između pupka i grudnog koša (dna). Jedan palac s obje strane, pogledajte središnju liniju tijela.
 • T 64: Spoj prsne kosti i zadnjeg rebra te po jedan palac sa svake strane u odnosu na središnju liniju tijela.
 • T 65: Ispod same ključne kosti u liniji sa rubom vrata (u udubljenju).
 • T 66: Linija bradavica na grudima, između devetog i desetog rebra.
 • T 67: Širina jednog dlana i jednog palca ispod pupka na središnjoj liniji tijela.
 • T 68: Prvi vratni kralježak (kontakt kralježnice s lubanjom).
 • T 69: U središtu grudne kosti u liniji s obje bradavice (ova se točka koristi samo kod muškaraca).
 • T 70: Dva palca iznad linije bradavica (samo za muškarce).
 • T 71: Gdje se najduži dio nosa spaja s licem. Više na tkivu lica nego na tkivu nosa.
 • T 72: Dva palca ispod grudne kosti na središnjoj liniji tijela.
 • T 73: Kontakt vilice, vrata, uha (u udubljenju odmah iza donjeg dijela ušne školjke).
 • T 74: Točno na vrhu nosa.
 • T 75: Između stidne kosti i pupka na središnjoj liniji tijela.
 • T 76: Na kralježnici, širinu dlana iznad izbočine koju tvori velika križna kost – sakrum.
 • T 77 – 78: Točke su tri prsta ispod čašice koljena i od sredine za jedan prst ulijevo (77) i jedan prst udesno (78).
 • T 79 – 84: Točke se mogu vidjeti na donjoj slici.

Izjava

Magnetski stimulator Pantaya je niskorizični wellness proizvod koji pomaže u održavanju ili promicanju dobrog zdravlja, smanjuje utjecaj ili rizik od određenih kroničnih bolesti i stanja u kojima se pokazalo da magnetska stimulacija igra važnu ulogu u poboljšanju kvalitete života ljudi i životinja. Magnetski stimulator Pantaya nije medicinski proizvod i proizvod nije namijenjen dijagnosticiranju, liječenju ili sprječavanju bilo koje bolesti ili zdravstvenog stanja. Magnetski stimulator Pantaya dizajniran je za tretiranju energetskih elemenata koji pomažu prirodnim ljekovitim sposobnostima tijela i pomažu u obnovi i održavanju energetske ravnoteže. Pulsirajuća elektromagnetska polja niskog intenziteta koja stvara ovaj proizvod koriste slične razine energije kao i Zemljina prirodna vitalna energija. Primjena magnetskog stimulatora Pantaya kontraindicirana je kod osoba s pejsmejkerom, teškim zatajenjem srca, osoba s automatskim srčanim zaliscima, na mjestu venske tromboze, epileptičara i trudnica. Također je kontraindiciran u životinja s elektrostimulatorom srca ili teškim zatajenjem srca, kao i tijekom graviditeta.

Magnetski stimulator Pantaya ne zamjenjuje veterinarsku ili medicinsku pomoć. Ako sumnjate na veće zdravstvene tegobe, posavjetujte se sa svojim veterinarom ili osobnim liječnikom.

Jamstvena izjava

Izjavljujemo:

 • proizvod će besprijekorno funkcionirati tijekom jamstvenog razdoblja ako slijedite dane upute,
 • osigurat ćemo održavanje i potrebne rezervne dijelove za proizvod,
 • osigurat ćemo uklanjanje nedostataka i kvara u jamstvenom roku o vlastitom trošku, uključujući troškove prijevoza ili prijenosa proizvoda, u roku koji ne premašuje 45 dana. Ako se proizvod ne popravi u tom roku, zamijenit ćemo ga novim na Vaš zahtjev.

Jamstvo vrijedi od dana kupnje proizvoda, što dokazujete računom i/ili potvrđenim jamstvenim listom (datum prodaje i pečat). Jamstvo prestaje vrijediti ako se utvrdi da je prethodni popravak izvršila neovlaštena osoba, odnosno ako su ugrađeni neoriginalni dijelovi.

Jamstveni rok: 12 mjeseci

U slučaju kvara, servis se obavlja u sjedištu proizvođača. U roku od 9 godina od kupnje jamčimo Vam rezervne dijelove za popravak našeg proizvoda Pantaya stimulator u “Espri Monika Auguštin s. p.”, Selo 18, Žirovnica.

Izjava o sukladnosti

Proizvođač: Monika Auguštin s. p.
Adresa: Selo 18, Žirovnica
Proizvod: Magnetski stimulator (AKu)
Tip: Satron bioterapeutski stimulator CET/MŠ-89/90
Napajanje: 9 V baterija
Najviša frekvencija: 24 Hz
Izjavljujemo da je proizvod u skladu s CE standardima:

 • EN 61000-6-3:2007 + A1:2011,
 • EN 61000-6-1:2007,
 • EN 61000-3-2:2006 + A1:2009 + A2:2009,
 • EN 61000-3-3:2013

Kontakt/servis

PANTAYA d. o. o.
Brezje 81
1290 Grosuplje
00386 31 334 776
info@pantaya.hr